суботу, 5 травня 2018 р.


Літературна мандрівка до країн Середземномор'я

В час коли за вікном все квітне і наповнює повітря неймовірними ароматами, серце жадає пристрасті та пригод. Саме такі почуття викликають та дарують літературні шедеври країн Середземномор’я. Книги темпераментних та пристрасних іспанців покличуть Вас у неймовірні подорожі в світ людських почуттів, а сучасні італійські автори створюють неповторну атмосферу, захоплюючи у полон рядками своїх творів.
Користувачі Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка продовжують свою літературну подорож країнами світу! Цього разу, в рамках циклу щомісячних книжкових виставок читацьких уподобань «Літературна карта світу», вони вирушили до мальовничих Італії та Іспанії. Голосуючи за улюблені книжки на бібліотечних сайті, блозі, сторінці у «Фейсбуці», а також безпосередньо у залі абонементу, читачі до складу найкращих включили наступну пятірку:

1.Умберто Еко - «Маятник Фуко»

Першу ланку книжкового рейтингу читацьких уподобань очолює неймовірний роман італійського письменника та філософа У. Еко. Чому ж цей роман неймовірний? «Маятник Фуко» - це не просто книга, а цілий шедевр, що вдало поєднав у собі: історичний роман, детектив, фантастику та інтелектуальний гумор. Починається все для головних героїв з начебто простої гри, яка перетворилась в справжню боротьбу за життя. А Ви полюбляєте розкривати таємниці? Вас цікавить історія загадкового ордену Тамплієрів? Тоді ця книга просто створена для вашої книжкової полиці! Тож не гайте часу, відправляйтесь у захоплюючу подорож з головним героєм книги «Маятник Фуко»!

2.Сусана Фортес – «Межі з піску»

Сусана Фортес – це одне з найвідоміших імен сучасної іспанської літератури, вона лауреат багатьох премій, а роман «Межі з піску» є гарним прикладом її таланту. Це роман зі справжнім італійським присмаком в якому поєднані любов, дружба, пристрасть та зрада, На перший погляд ця книга здається простим жіночим романом, сюжет якого обертається навколо бурхливого «любовного трикутника», але чим глибше поринаєш у цю історію, то все більше розумієш та відкриваєш для себе кожного героя з зовсім іншого боку. Цей роман захоплює та прокрадається до самої душі читача, не відпускаючи від себе до поки не буде прочитане останнє речення. А ось якою буде кінцева нота цієї палкої симфонії дізнайтесь самостійно.
3. Артуро Перес-Реверте - «З наміром образити»

А. Перес – Реверте - талановитий, сучасний, іспанський письменник, ім’я якого відоме на увесь світ. Його книга «З наміром образити» увійшла у п’ятірку читацьких уподобань, та посіла почесне третє місце. Цей твір зібрав у собі цікаві думки та спостереження самого автора. В ній він розмірковує, розповідає свої історії та дослідження повсякденного життя на усілякі теми, читаючи котрі, Ви знайдете і себе. Тож якщо ви хочете побачити своє життя очима спостерігача, можете сміливо починати читати цю книгу. Прочитавши один твір А. Переса-Реверте Ви не зможете зупинитися.


4. Маргарет Мадзантіні - «За ради Бога, не рухайся»

Книга що посіла четверте місце стала справжнім бестселером літературного світу, а створила його італійська кіноакторка та письменниця Маргарет Мадзантіні. Ця глибока та прониклива історія навіть була екранізована чоловіком самої письменниці, картина отримала назву «Не йди». Сам роман «За ради Бога, не рухайся» написаний у формі сповіді та покаяння людини, яка має сплачувати «по своїм рахункам». Головний герой стоїть перед складним вибором, залишитись гарним чоловіком та з чистою совістю, або піддатися спокусі і жити сьогоднішнім днем… Який шлях він обере, та що на нього чекає, Ви можете дізнатися прочитавши книгу.

5. Хулія Наварро – «Братство святої плащаниці»

Завершує наш книжковий рейтинг книга, що стала бестселером не тільки в Іспанії, але й за кордоном, а також була видана у 25 країнах світу. Свій досвіт роботи журналісткою Хулія Наварро з повна використала при написанні книги «Братство святої плащаниці». Загадка таємничої пожежі захоплює читача з першої глави та переносить його у світ таємниць історії, а щоб їх розгадати Вам потрібно пройти крізь неймовірні пригоди, які окутані зговорами та інтригами. Ви захоплюєтесь книгами Д. Ьрауна, тож не пройдіть повз творчість талановитої іспанської письменниці Х. Наварро і Ви відкриєте для себе нове ім’я у літературі.
  

А з якої історії розпочнете подорож літературною картою Ви?


Немає коментарів:

Дописати коментар