суботу, 10 листопада 2018 р.

Літературно – музична година «О рідна мово, скарбе мій»


Що може бути кращім ніж розпочати свій день з гарною компанією, танців та пісень, особливо коли співають їх рідною мовою. Саме так розпочався день у співробітників Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка. Вони завітали до пацієнтів Територіального центру соціальної реабілітації Центрального району з літературно – музичною годиною «О рідна мово, скарбе мій», яка була присвячена Дню української писемності та мови.
На початку зустрічі бібліотекарі налаштували слухачів на ліричний лад, розпочавши свій виступ з вірша Володимира Сосюри «Рідна мова». Ведучі розповіли історію розвитку письма. Згадали головних історичних постатей, які зіграли чи малу роль у розвитку української писемності, таких як: брати Кирило та Мефодій, які створили алфавіт та Нестора-літописця, творця «Повісті временних літ». Особливу увагу було наголошено на тому, що наша рідна мова за класифікацією ЮНЕСКО посідає почесне третє місце за своєю милозвучністю, одразу після французької та іранської.
Родзинкою зустрічі стала літературна вікторина «Наша мова калинова», за правильні відповіді найактивніші учасники отримали у подарунок книги сучасних авторів, які складуть гарну компанію осінніми вечорами. Приємною несподіванкою для бібліотекарів став імпровізований вірш, який відома маріупольська поетеса – Олена Богіня, натхнена атмосферою заходу, присвятила рідній мові.
Впродовж літературно – музичної години присутні з задоволенням співали пісні, розповідали веселі байки, а наприкінці дружно танцювали під веселі акорди українських пісень. Вже вкотре зустріч у цьому теплому залі подарувала усім присутнім гарний настрій на весь день.

Немає коментарів:

Дописати коментар