пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Вишиванка моя, вишиванка ...



Напередодні Всесвітнього дня вишиванки гості затишного читального залу Центральної міської бібліотеки ім. В.Г. Короленка вирушили в яскраву народознавчу подорож «Вишиванка моя, вишиванка ...».
Екскурс в символіку узорів, секрети української народної вишивки провела викладач Маріупольського музичного училища Юлія Валеріївна Полуда. Захоплююча розповідь з відеороликом про виникнення свята вишиванки, про цікаві старослов'янські традиції
На святі звучали «Три поради» у виконанні студента музичного училища Данила Брижатого, а «Маленький козачок» виконав на домрі Михайло Саржевський. Учасники подорожі були зачаровані яскравим ліричним виступом бандуристки, музичного керівника ДНЗ №163 Тетяни
А яким запальним було дефіле вишиванок за участю волонтерів бібліотеки!
Дзвінкоголоса малеча ЗОШ №7, представники ГО «Щирість», актив КСН «Парковий», маріупольська молодь та інші гості бібліотеки (багато хто у вишиванках) з радістю доторкнулися серцем і душею до народних витоків, національного культурного надбання українців – вишиванки.
прозвучала від ведучої заходу Наталії Кибкало.
Анатоліївни Муратової, її щирим виконанням народних пісень на слова Т. Шевченко, Гр. Сковороди, І. Мельничука. Святковий настрій в залі створювали виставка українських вишиванок з магазину національного одягу «Вишиваночка», чудові рушники, вишиті серветки і домоткані вироби з власної колекції Юлії Полуди, красива тематична книжкова виставка.

Немає коментарів:

Дописати коментар