неділю, 12 березня 2017 р.

Бібліотечний тиждень Шевченка

Традиційно, до Шевченківських днів співробітники Центральної міської бібліотеки ім. В.Г. Короленка підготували цикл різноманітних заходів та книжкових виставок.


До дня народження великого Кобзаря була об’явлена відеоестафета «Чари поетичного слова». Усі бажаючи мали змогу вшанувати пам'ять геніального поета, записавши на відео читання шевченкових віршів та надіславши ролик на електрону адресу бібліотеки. Вік учасників естафети та кількість відеозаписів від одного учасника були необмеженими. Журі відеоестафети, переглянувши та оцінивши надіслані ролики, обрало переможця – перше місце та пам’ятний приз отримала учениця другого класу ЗОШ №58 Ольга Яковенко.

Провели бібліотекарі й виїзні заходи, завітавши із шевченковим словом до Територіального центру Центрального району та Маріупольського виправного центру №138 (сел. Кам’янськ). Ліричну струну душі поета відобразили в Шевченківські дні бібліотекарі, розповівши історію мрій, сподівань та розчарувань великого Кобзаря – «Музи генія». Про тих, хто надихав, дарував сили жити, боротися та творити – про жінок у житті Тараса – гості заходів слухали з великою увагою. Адже, відбиваючись у дзеркалі кохання, канонічний образ видатного українця набув нових рис, став ближчим до слухачів… Продовженням заходу став перегляд  фільму «Таємниці генія Шевчека».


Також на вшанування пам’яті найвидатнішого українського поета у читальному залі та залі відділу абонементу були відкриті книжкові виставки «Нове про Кобзаря» та «Шевченків світ». Читачі мали змогу ознайомитися як з творами самого Шевченка, так і з біографічною літературою: нарисами, збірками спогадів, дослідженнями сучасних літературознавців. Розкриваючи багатогранність таланту Тараса Григоровича, матеріали виставок знайомили користувачів бібліотеки із Шевченко-художником, прозаїком, а також містили унікальні видання, у тому числі – переклади творів Кобзаря мовами світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар