четвер, 27 квітня 2017 р.

Естафету книжкового марафону «Азовська книга» прийняла Центральна бібліотека ім. В.Г. Короленка


26 квітня Центральна бібліотека ім. В. Г. Короленка прийняла естафету книжкового марафону «Азовська книга», організованого Всеукраїнською громадською організацією «Не будь байдужим!» спільно з Міністерством освіти і науки, Державним комітетом телебачення і радіомовлення, Українським інститутом національної пам'яті та іншими недержавними організаціями.

В рамках книжкового марафону «АzBookA /АзовськаКніга» молодь трьох маріупольських шкіл зустрілася з двома дуже цікавими людьми: з Наталею Степанчук, редактором журналу для молоді «Однокласник» і Наталією Доморословою, яка вчилася в Чехії і постійно подорожує країнами світу.

Відкрила зустріч Оксана Левкова, директор ВГО «Не будь байдужим!», член Координаційної Ради з питань використання української мови в усіх сферах сучасного життя при Міністерстві культури України. У своєму вітальному слові Оксана сказала: «Якою має бути сучасна українська книга? Прочитана книга повинна залишати слід в душі людини. З кожної книжки ми повинні виносити щось для себе, отримувати можливість змінювати щось у своєму житті. Книга повинна нести все хороше: мрії, бажання, силу волі й натхнення, життєвий і творчий порив, книга повинна чомусь вчити, показувати, що краще робити». Цю тему продовжила Наталя Степанчук, яка розповіла присутнім про сучасну українську літературу для молоді та про свій журнал «Однокласник».

Величезний інтерес у школярів викликала розповідь Наталії Доморослової про культуру автостопу, про те, як сьогодні можна подорожувати автостопом по Україні та Європі, не маючи грошей або маючи їх дуже мало: «Подорожі автостопом з'явилися з першим автомобільним транспортом на початку XX століття. Згодом велику роль в просуванні світового автостопа зіграли хіпі, так як автостоп давав їм можливість подорожувати і знайомитися з різними людьми, не витрачаючи грошей, яких вони зазвичай не мали».
Мета книжкового марафону – це, перш за все, популяризація української мови серед школярів і молоді, особливо тих, хто перебуває в російськомовному середовищі. На закінчення організатори роздали учасникам марафону комікси про оборону Донецького аеропорту і настільні ігри-пазли «Подорож Україною».


Немає коментарів:

Дописати коментар