неділю, 10 березня 2019 р.





Традиційно, до Шевченківських днів співробітники Центральної міської бібліотеки ім. В.Г. Короленка підготували  різноманітні заходи та книжкові виставки.


         Бібліотекарі завітали із шевченковим словом до Територіального центру соціального обслуговування Центрального району та клубу вихідного дня «Ракурс». 

Підготувавши літературний портрет «Невідомий Тарас Шевченко» співробітники бібліотеки допомогли учасникам заходів по-новому поглянути на роль Тараса Григоровича в історії українського народу.

Послухавши розповідь про  маловідомі та цікаві факти з особистого життя великого Кобзаря, «білі плями» в дослідженні творчості цього дивного поета і художника присутні мали змогу відкрити для себе свого Шевченка, такого зрозумілого  та близького. 


Продовженням заходу став перегляд  художнього  фільму «Тарас Шевченко». Це історико-біографічний фільм режисера Ігоря Савченка, знятий на Київській  кіностудії імені О. Довженка.

 У картині зображено життєві випробування Шевченка, його найближче оточення, вороги та прихильники, царська діяльність Миколи І, період функціонування Кирило-Мефодіївського братства тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар