вівторок, 7 квітня 2015 р.

ПАЛІТРА МИСТЕЦЬКОГО СВІТУ УКРАЇНИ



         Майже десять років тривають взаємовигідні партнерські відносини Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка та Школи мистецтв. Це численні виставки творчих робіт учнів школи, конкурси різної тематики, проведення масових  заходів, а також  інформаційна підтримка викладачів щодо літератури з мистецтва і проблем викладання образотворчих дисциплін.


         Ось і на початку квітня викладачі художніх відділень з Методичного об'єднання, що працює на базі Школи мистецтв, завітали до бібліотеки на арт-урок “Палітра мистецького світу України”. До зустрічі з викладачами бібліотекарі підготували невеликий документальний фільм (I частину) та за його домогою познайомили з цікавими фактами життя і творчості  українських художників, що представлені в фондах Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка. Багато нового дізнались  педагоги про Олександра Архіпенка, Катерину Білокур, Володимира Винниченка, Григорія Мацегору та Володимира Микиту.

Увагу викладачів привернула яскрава книжкова виставка. Вони із задоволенням перегортали сторінки альбомів репродукцій видатних художників-українців/

А потім запрошена до заходу аматор Анна Холомінська провела чудовий майстер-клас "Народні промисли України. Мотанка". Учасники заходу дізналися, що кукла-мотанка є символом, насиченим глибоким ритуальним
змістом. Захоплююча розповідь Анни про історію створення кукли-мотанки, різноманіття видів і призначень мотанки, вміла техніка виготовлення цього оберегу викликали багато позитивних емоцій.

Викладачі по-щирому висловили бажання зустрітися знову якнайшвидше і побажали один одному добра, радості та миру.

Немає коментарів:

Дописати коментар