середу, 1 червня 2016 р.

Конкурс есе в Центральній бібліотеці ім. В.Г. Короленка: підсумки підбито, переможці названі

          У всі часи студентство було «на передовій» в питаннях культури – всі нові фільми, пісні, книги саме від нього отримували першу оцінку. Крім того, молодь завжди мала свою, оригінальну думку і, що важливо, не боялася її висловлювати. І так цікаво буває поглянути на світ очима нового покоління! Тому співробітники Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка і запропонували студентам МДУ взяти участь в конкурсі есе «Література поза межами часу». Конкурс цей був організований в рамках однойменного проекту, який бібліотекарі запустили ще на початку року.

          Протягом місяця на конкурс було надано майже два десятка робіт  російською і українською мовами. У них – міркування про роль книги в житті людства, про долю паперових і електронних книг, про те, яка ж література має право зайняти своє місце поза часом і назватися живою класикою, вічною і цікавою для всіх поколінь. Хтось намагався розкрити своє бачення питання через вже визнані зразки світової літератури, хтось ставив у приклад літературу вітчизняну, а для когось було важливо поділитися власними переживаннями від зустрічі з книгою – незалежно від того, в якій країні творив її автор ...
          І ось в Центральній бібліотеці ім. В.Г. Короленка відбулося урочисте підведення підсумків конкурсу та нагородження переможців. Вибрати кращих було непросто – адже кожна робота була цікава по-своєму. На цьому наголосила і голова оргкомітету конкурсу, заступник директора ЦБ ім. В.Г. Короленка Наталія Кудінова:
       - Всі роботи, надіслані на конкурс, були дійсно на рівні – видно, що ви попрацювали з першоджерелами, проаналізували, відчули те, про що писали. І нам дуже приємно, що в нашому місті живе така талановита молодь, яка не втрачає інтересу до читання, книги, бібліотеки. Працювати з вашими есе було хоч і складним, але вкрай цікавим завданням: ми читали, обговорювали, часом навіть сперечалися, вибираючи переможців. Дякую вам за ці чудові моменти, за ваші думки, слова і почуття, якими ви так щедро і щиро поділилися з нами!
         Приєдналася до її слів і привітань і член оргкомітету, старший викладач кафедри російської філології та перекладу МДУ Олена Педченко:
        - Ми отримали величезне задоволення, читаючи ваші роботи. Було цікаво дізнатися, що саме ви читаєте, познайомитися з вашою точкою зору. Всі роботи – цікаві, з використанням художніх тропів, наповнені філософськими роздумами. Дякую вам за ваші старання, спасибі й організаторам. Сподіваємося, що цей конкурс стане початком цікавого і плідного співробітництва.

       І все ж – кращі роботи, звичайно, були названі. Переможцями конкурсу стали: Єгор Павлюк – студент освітнього рівня «Магістр» спеціальності «Практична психологія», Еліна Прокопчук – студентка ІІ курсу спеціальності «Журналістика» та Яна Рябоконь – студентка ІІ курсу спеціальності «Українська мова і література». Їх роботи були відзначені дипломами та пам'ятними призами.

Немає коментарів:

Дописати коментар