четвер, 2 березня 2017 р.

ТОП-5 непростих книжок


Початок весни – час легковажний, замріяний, тендітний. Але інколи від цього втомлюєшся і починаєш шукати чогось серйозного, вдумливого, що дійсно зачіпає душу.
Тут і стає у пригоді література. Непрості долі, карколомні повороти життя – усе це майстерно вплітають у свої твори автори березневої рейтингової книжкової виставки «ТОП-5 книжок, вартих вашої уваги» у Центральній бібліотеці ім. В.Г. Короленка.
Відкриває рейтинг Януш Леон Вишневський із романом «Прости…». Це – драматична історія життя, яке в одну мить було розбито і ніколи не повернеться на звичний шлях. Роман засновано на реальних подіях, які Вишневський демонструє через призму глибокого психологізму.
Слідом йде майстер сучасної альтернативної прози – Чак Палані к із маловідомою ще читачеві історією «Невидимки». Описувати цей роман марно – його потрібно читати самому.
Якщо говорити про маловідомі історії, варто згадати і «Приют гроз» Еріха Марії Ремарка. Це перший роман видатного літератора, у якому – ані слова про війну. А є надія, любов, трагічна втрата та… питання. Безліч питань, на які лише час може дати відповіді…
Так само ще не скоро відшукає історія відповіді на непрості питання трагічних подій нашої сучасності. Повертаючись до подій на Донбасі, ми представляємо вам роман Світлани Талан «Оголений нерв». Розірвано найміцніше – родинні зв’язки. Чи дасть життя шанс подолати цю прірву?
І, нарешті, замикає рейтинг роман Андрія Кокотюхи «Чужие скелеты». Це – також роман про родинні таємниці. Таємниці давні, здатні змінити долю людини, яка мріяла про спокійне життя. Чи зуміє герой вийти переможцем із боротьби із самою долею?

Як бачите, цього разу до рейтингу увійшли непрості твори. Та, вони дійсно варті вашої уваги. Приходьте та особисто переконайтеся у цьому.

Немає коментарів:

Дописати коментар