пʼятницю, 31 березня 2017 р.

Квітучий ТОП-5 квітня

Квітне весна… У такий час так приємно наповнювати своє життя чимось надзвичайним, справжнім. Особливо – якщо мова йде про літературу. І тут не обрати навмання – високе звання якісної, вартої уваги книга отримує лише після того, як пройде випробування читацьким смаком.
Саме такі книги – яскраві і незабутні – чекатимуть на вас весь квітень у Центральній бібліотеці ім. В.Г. Короленка на традиційній рейтинговій виставці «ТОП-5 книг, вартих вашої уваги».

Приміром, «Проза» Кузьми Скрябіна (Андрія Кузьменко). Співак, автор музики і текстів, талановитий письменник – він був непересічною особистістю. На жаль, цвітіння його життя обірвала автомобільна аварія. Шанувальникам залишились оригінальні, приправлені іскрометним гумором збірки творів. І вони, безперечно, варті уваги кожного…
Ще один наш співвітчизник – інтелектуал, автор глибокої, вражаючої прози Ян Валєтов – представлений книгою «Проклятый. Евангелие от Иуды». Якщо ви – шанувальник історичних загадок, цікавитеся подіями сивої давнини – ця книга саме для вас. Якщо ж ви надаєте перевагу якісним детективам – ця книга теж для вас. І навіть якщо ви не любите ані того, ні другого – вона прийдеться вам до смаку. Адже якісна література нікого не лишає байдужим.
До речі, як що до інтелектуального трилеру? Історія, яка бере у полон із найпершої сторінки і тримає у напрузі до останньої – це про книгу «Молот ведьм» Костянтина Образцова. Моторошний щоденник маніяка-вбивці блискуче вдався авторові. І це підтверджують відгуки читачів: «Книга сильна, неоднозначна… прочитав на одному диханні… не можливо відірватись!». Прочитайте і ви – і додайте свою думку!
Не хочеться реальності? Душа прагне фантастичних пригод? Тоді запрошуємо до небезпечного світу Джорджа Мартіна. Його роман – «Рыцарь семи королевств» – це своєрідна «передмова» до суперпопулярної «Гри престолів». Події розгортаються за сотню років до протистояння Старків, Баратеонів та Ланністерів – розгортаються не менш жорстоко та небезпечно. Але й не менш захоплююче!
І ще одна передісторія, представлена на квітневій виставці, – знаменитий «Сильмариллион» Джона Р.Р. Толкіна. Це – книга, у якій йдеться про перші Епохі Середзем’я , наводиться не лише історія великої війни між Світлом і Темрявою, але й передісторія Перстнів Всевластя. Ця книга є улюбленицею вже декількох поколінь шанувальників жанру фентезі. Вона надихає, зачаровує, дарує ключ до дверей у надзвичайний світ безмежної фантазії.

Що тут додати? Тільки одне: приходьте, обирайте, читайте і наповнюйте життя якісною літературою та яскравими моментами!

Немає коментарів:

Дописати коментар