пʼятницю, 30 червня 2017 р.

Книжкове меню липня

У липні ласощів безліч. І кожен обирає на свій смак: комусь до вподоби прохолода морозива, хтось віддає перевагу фруктово-ягідному меню, а декому смакують «серйозні страви» - приміром, молода картопелька з овочевим салатом…
Тож ми у Центральній міській бібліотеці ім. В.Г. Короленка намагалися добрати книжки до липневої рейтингової виставки «ТОП-5 книг, вартих вашої уваги» так, аби сформувати книжкове меню на будь-який читацький смак.

Ось «Шантарам» Грегорі Девіда Робертса. Це запашна, приправлена східними спеціями історія людини, що змогла саму себе витягти з прірви, історія мандрів та справжнього кохання на фоні екзотичної Індії, яку критики називають «Тисяча та одна ніч нашого століття».
Або ж зверніть увагу на страву під назвою «Мир глазами кота Боба» від Джеймса Боуена. Це друга книга популярної розповіді про дружбу та пригоди кота та вуличного музиканта. До країв сповнена надією та натхненням, вона залишає по собі приємний присмак домашніх пирогів з чашкою ароматного чаю.
Для тих, кому смакують гострі страви, майстер жахів Стівен Кінг підготував роман «Доктор Сон». Небезпека, страхи, таємниці – усе це чекає не лише на героїв книги, а й на читачів. Чи наважитесь скуштувати?
І, нарешті, десерт – «Шоколад» від Джоан Гаррис. Та не аби який, а справжній французький, з додаванням часточки дива, з історією мандрів чарівної жінки та її маленької доньки, а ще, звісно,    – з романтикою, коханням, ніжністю.
Чи може, бажаєте чогось особливого? Як-от восьма історія з циклу про найвідомішого чарівника нашого часу – «Гарри Поттер и проклятое дитя». Для усіх шанувальників творчості Джоан Ролінг ця книга, без сумніву, стане тим самим морозивом у липневу спеку.

Обирайте! Читайте! Насолоджуйтесь!

Немає коментарів:

Дописати коментар