середу, 14 червня 2017 р.

Перемога на користь усьому місту



Працівники Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка у співпраці із громадою міста Маріуполя об’єдналися у небайдужу, талановиту та креативну команду. Їх спільний проект «Маріуполь Life: Знайомимось, гуртуємось, розвиваємось» став переможцем у конкурсі проектів від МОМ та виграв грант на суму 252 670 грн.

МОМ – це Міжнародна організація з міграції, яка входить до системи ООН і ставить на меті згуртування громади та інтеграцію внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і осіб, які постраждали від конфлікту на сході України, а також посилення можливостей об’єктів соціальної інфраструктури.
Втім, не буде перебільшенням твердження, що проект маріупольської бібліотеки принесе чималу користь для усіх, без виключення, мешканців та гостей міста. Адже він включає низку заходів, спрямованих на згуртування населення навколо розв’язання проблем комунікації, екології та дозвілля.
Так, буде відкрито соціально-культурний центр «Територія друзів» - вільний простір, де ВПО та місцева громада зможуть виражати себе у творчих задумах, дізнатись про різні техніки та напрямки хенд-мейду, відпочити, відвідати тренінги, круглі столи, семінари та лекторії, отримати юридичну та психологічну допомогу, подивитись кіно, подискутувати, пограти у сенсорні та настільні ігри тощо.
Центральна бібліотека ім. В.Г. Короленка стане платформою для проведення конкурсів і майстер-класів, роботи творчих лабораторій. Реалізація проекту буде проходити по всьому місту, на майданчиках та у парках Маріуполя.
Важливо, що робота клубів та курсів не завершиться по закінченню проектного строку, а буде  на постійній основі продовжуватись в приміщенні Центральної бібліотеки ім. В.Г. Короленка.
 відео дивіться тут:

Немає коментарів:

Дописати коментар