середу, 2 серпня 2017 р.

Книжкові тури у безмежний світ

Шановні читачі Центральної міської бібліотеки ім. В.Г. Короленка! Поспішаємо повідомити вам, що в серпні наша бібліотека перетворюється на туристичну агенцію!
Поспішайте обрати надзвичайні «палаючі» тури! До вашої уваги – будь-який час і простір! А найбільш популярні напрямки ми презентуємо на серпневій рейтинговій виставці «ТОП-5 книг, вартих вашої уваги».


Тур №1. Буремна Америка початку 1800-х
Маршрут: Гаїті-Америка.
Кому буде цікавим? Усім шанувальникам незабутніх «Віднесених вітром». А також кожному, хто цікавиться історією та не байдужий до людських судеб.
Роман Дональда Маккейга «Путешествие Руфи: предыстория «Унесенных ветром» Маргарет Митчелл» – це розповідь про долю Матінки, няні усім відомої Скарлетт О`Хара. Чи замислювалися ви колись, як і чому потрапила вона до родини О`Хара? Якими були її дитинство та юність, які випробування ставали перед нею та подарували Матінці здатність до великої любові та справжню жіночу мудрість? Погляньте на історію очами цієї надзвичайної жінки!
Тур №2. По хвилях морських…
Маршрут: морський круїз, відплиття з Англії.
Кому буде цікавим? Кожному, хто у дитинстві марив морськими пригодами. Усім, хто вірить у долю, справедливість, відвагу та честь. А також тим, хто обожнює зворушливі історії про справжнє кохання.
Книга Шарлоти Лін «Мэри Роуз» відкриває перед читачами двері у Англію XVI століття. Точніше – у невеличке портове містечко, де зростає трійця кращих друзів – «дітей верфі». Разом з ними зростають їхні мрії, сподівання, почуття, а попереду вже чекають велика війна, великі випробування та велике кохання. Чи знайдуть віддані серця безпечний шлях повз рифи та мілини дорослого життя?
Тур №3. На край світу
Маршрут: Норвегія, Фіннмарк
Кому буде цікавим? Людям відчайдушним, охочім до небезпек, таємниць та подорожей поза туристичними стежками.
Відомий норвезький письменник Ю Несбьо у романі «И прольется кровь» веде читача у майже безлюдні землі за Північним полярним колом. Саме тут намагається сховатись найманий вбивця-невдаха. Він добре знає, що його життя висить на волосині, а допомоги годі й чекати. Одначе так вже влаштована людина – ми сподіваємося та боремося до останнього. І інколи шанс на порятунок приходить звідти, звідки ми аж ніяк не очікуємо.
Тур №4. У пошуках натхнення
Маршрут: навколо світу – до рідного дому
Кому буде цікавим? Усім, хто вагається, шукає відповідей на непрості сімейні питання, мріє та вірить у тепло та затишок рідної оселі.
Головний герой роману Чарльза Мартіна «В объятьях дождя» – відомий фотограф Такер Мейсон побував у найвіддаленіших куточках світу. У мандри він вирушив не у пошуках слави чи незабутніх кадрів – він намагався втекти якнайдалі від рідного дому, сповненого болючих спогадів про нещасливе дитинство. Однак рано чи пізно йому доведеться повернутися і хто знає, як зустріне вже дорослого Такера його минуле?
Тур №5. Ностальгічний
Маршрут: Україна, Ворошиловград
Кому буде цікавим? Мабуть, що усім – без винятку.
За версією конкурсу «Книга року Бі-бі-сі» у 2015 року роман Сергія Жадана «Ворошиловград» став кращою книгою десятиліття. Цей же твір відзначено престижною швейцарською літературною премією Фонду Яна Міхальські. За цією книгою незабаром буде знято фільм. Що тут додати? Для когось ця книга стане непростою мандрівкою на межі реальності та абсурду. Для когось – подорожжю у власне дитинство. Спогади та сучасність, вороги та друзі, донецькі степи та закордонний джаз – усе це нерозривно поєдналося на сторінках роману.
Тож куди цього разу бажаєте вирушити саме ви?

Обирайте, читайте, мандруйте – насолоджуйтеся!

Немає коментарів:

Дописати коментар