неділю, 4 лютого 2018 р.

Коли сім'я стає в'язницею

Небайдужість – один з найефективніших інструментів боротьби з насильством над особистістю. Про це, а також про типи і форми прояву та запобігання насильству, говорили на черговій зустрічі в кіноклубі «Docudays UA» з прав людини в Центральній бібліотеці ім. В.Г. Короленка.

Для перегляду і обговорення членам кіноклубу був запропонований фільм з колекції «Docudays UA» «Моріом» Франчески Скалісі і Марка Олекса. Це історія про бангладешську дівчину і трагедії, які змінили все її життя, в результаті чого вона змушена боротися зі своєю сім'єю і суспільством. Насильство в сім'ї над жінками звично для жителів Бангладеш і не вважається тяжким злочином. Оскільки це часто розцінюється як звичайні сімейні проблеми, правоохоронні органи майже завжди відмовляються брати участь в їх розгляді.
Відчуття, які виникли у глядачів при перегляді документального фільму – біль, жаль, тривога, співпереживання, обурення і нерозуміння того, як можна так погано ставитися до своєї дитини.


Після перегляду документального фільму керівник кіноклубу Інна Шульга розповіла про права та обов'язки тих, хто безпосередньо стикається з подібного роду ситуаціями і запропонувала питання для дискусії, що стосуються правових і моральних аспектів прояву і запобігання насильству над жінками. Члени клубу жваво включилися в дискусію. - Цей фільм, - висловлювали свою думку присутні, - показує нам, як важливо жити в родині, повної любові, доброти і взаєморозуміння, і якщо ми всі будемо відкрито говорити про фізичне, психологічне, сексуальне та економічне насильство, кількість насильства може істотно скоротитися і приверне увагу громадськості до проблем насильства в сім'ї по відношенню до жінок і, в тому числі, і в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар