пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

Літературна мандрівка до Австралії




Ось і промайнув непомітно перший місяць золотої осині. І ми продовжуємо нашу навколосвітню подорож сторінками найцікавіших літературних шедеврів.
І сьогодні ми готові запросити Вас у дивовижну країну. Вона є окремим материком на мапі світу і мабуть саме тому її флора і фауна така неповторна та загадкова. Ми кличемо Вас у країну червоної землі, палкого сонця, стрибучих кенгуру, зелених евкаліптів, та наймиліших створінь які їх полюбляють – коал. А Ви вже здогадалися у яку країну ми вирушаємо? Гадаю що так, тож мерщій до незабутньої Австралії.

1.     Маркус Зузак – «Крадійка книжок»
Вже багато книжок було написано про жахливі події Другої Світової війни, але книга молодого австралійського письменника М. Зузака, що розпочинає наш рейтинг, «Крадійка книжок» займає особливе місце серед них.
Розповідь йде від лиця самої смерті, яка спостерігала за життям простої дівчинки, на долю якої вже з дитинства випали непрості випробування. Але не зважаючи на те, що Лізель ще дитина, це не заважає їй бути хороброю та відкритою до чужої біди.
Якщо Ви хочете побачити світ справжньої і чистої дружби, милосердя та відвертості, відкрийте для себе цю неймовірну книгу і Ви ніколи не пошкодуєте.

2.     Ліана Моріарті – «Останній шанс»
Другу ланку посів захопливий та гарно написаний роман, письменниці яка є автором міжнародних бестселерів Л. Моріарті «Останній шанс».
Цей роман розповідає про те як несподіваний спадок переверне життя молодої дівчини, та змусить змінити не тільки своє життя, але й перегорне її світогляд.
Як стверджують редактори газети Townsville bulletin «Роман цікавий, зворушливий і мудрий – ні за що не вгадаєте розв’язку, але вона викличе у вас усмішку». Тож мерщій відкриваємо цю книгу і починаємо посміхатися неймовірним пригодам головної героїні!







3.       Томас Кініллі – «Список Шиндлера»
Третя ланка нашого літературного рейтингу знову повертає нас до теми війни. І книга, що посіла її гідна особливої уваги читача, бо написана вона не з вимислу автора, а з реальних подій.
Роман розповість читачу про подвиг мільйонера Оскара Шиндлера, який до війни полюбляв дорогі автомобілі та гарних жінок, витрачав гроші на все що тільки бажав. Але людська жорстокість під час війни, змусила його поглянути на речи з іншого боку.
Одна великодушна людина урятувала життя 1300 євреям, віддавши за них усе, що мав сам.
Ця історія про страшну силу війни та непереможний людський дух, сильніший за неї. Це книга про людину, яка здійснила неможливе.

4.   Елен Дімфна Кюсак» - «Скажи смерті «ні!»
На четвертій ланці усю нашу увагу привертає роман, який увійшов у склад одної з найкращих серій «Кохання переможе усе – Omnia vincit amor» - «Скажи смерті Ні!» Е. К’юсак.
З першого рядка автор немов переносить нас до Зеленого континенту разом з головним героєм. Кожна сторінка роману наповнена силою справжнього кохання, за ради якого двоє готові піти хоч проти усього світу, спрагою до життя та боротьбою з смертельною хворобою.
Тож якщо ви полюбляєте твори Є. Ремарка, сміливо починайте читати «Скажи смерті Ні!», бо це немов «Три товариші» написані жіночою рукою.

5.     Колін Маккалоу – «Пісня про Трою»
А зараз настала черга радіти читачам, які полюбляють читати історичні романи, адже п’яте місце зайняла книга, яка ховає у собі історію якій вже понад три тисячі років. Австралійку Колін Маккалоу ми знаємо на сам перед як автора видатних «Співаючи в тернику». І хоча зовсім не звично її бачити в новому амплуа, літературні критики стерджують, що письменниця сама себе перевершила.
Тож відкрийте для себе «Пісню про Трою» і пориньте у світ честі та підступності, дружби та ворожнечі заради забороненого кохання.


А Ви вже обрали історію, яка буде супроводжувати Вас Зеленим континентом?

Немає коментарів:

Дописати коментар