четвер, 1 червня 2017 р.

Книжки про надію та сподівання

На зламі сезонів, на порозі літа інколи відчуваєш себе розгублено. І навіть сам не можеш відповісти: чому саме.
Відновити душевну рівновагу у такі хвилини допомагає розмова з кращим другом. Таким, що усміхнеться й скаже: «Не можна втрачати надію, незважаючи ні на які обставини». І буде тисячу разів правий.
Такі друзі – вірні й незвичайні – чекають на вас, шановні читачі, у міській бібліотеці ім. В.Г. Короленка. Книжки, що увійшли до червневої рейтингової виставки «ТОП-5 книг, вартих вашої уваги», промовляють саме про надію.

Француженка Валері Тонг Куонг у романі «Простишь – не простишь» звертається до найважливішої теми – родинних стосунків. Таємниці, мовчання, ненависть на одному боці, спільна біда – на іншому. Чи зможуть герої пройти випробування долі?
Це ж запитання виникає і коли береш до рук книгу українки Васіліси Трофимович «Любов на лінії вогню». Кохання і зрада, надія і розпач – усе це живе в оповіданнях, що привезла автор з АТО. Червоними і чорними кольорами вишиті долі героїв книги. І лише сподівання на краще не дає їм опустити рук.
Та що робити, коли до голови усе ж приходять страшні думки: «А що як?..». Популярний автор – Стейс Крамер – зачіпає дуже непросту тему. Підліток та думки про самогубство – ось що стало сюжетом бестселеру «50 дней до моего самоубийства». Однак сама автор каже: «Навіть не думайте, що я написала цю розповідь, аби показати, що самогубство є вирішенням усіх проблем. Це зовсім не так». Героїня книги пройде непростий шлях, аби віднайти вірну відповідь.
Врешті-решт допомога та підтримка можуть прийти з найнесподіванішого боку. Коли учорашні друзі не подають тобі руки – озирнись. Можливо, друг сьогоднішній вже простягнув тобі… лапу? Історія Джеймса Боуена «Уличный кот по имени Боб. Как человек и кот обрели надежду на улицах Лондона» саме про це. Розповідь, виписана з реального життя, вкотре підкреслює важливу істину: наше життя сповнюється сенсом, коли поруч є хтось, кому ми потрібні.

Замикає п’ятірку червня роман Михайла Веллера «Наш князь и хан». Яким чином стосується він надій та сподівань? Вважаємо, що тут усе просто: історія завжди містить у собі яскраві приклади, що надихають, ведуть за собою, підказують нестандартні рішення. Тож має сенс зазирнути на сторінки роману та завітати до часів Куликівської битви – можливо, певні життєві питання відкриються перед вами зовсім у іншому світлі.

Немає коментарів:

Дописати коментар